دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز بهشهر

دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز بهشهر

دانشگاه علمی کاربردی باید ظرفیت خالی نظام آموزش عالی مهارتی را پر کند/ تیم نیازسنجی ایجاد رشته‌های مهارتی تشکیل شود

وزیر علوم بر ضرورت تشکیل تیم کارشناسی برنامه‌ریزی و طراحی برنامه‌های حوزه مهارتی در دانشگاه علمی کاربردی به منظور توسعه این رشته‌ها تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه جامع علمی کاربردی، دکتر محمدعلی زلفی گل در مراسم تودیع رئیس سابق و معارفه سرپرست جدید دانشگاه علمی کاربردی گفت: رئیس سابق دانشگاه جامع علمی کاربردی و سرپرست جدید هر دو از اساتید مطرح کشور هستند. خدمت کردن به بندگان خدا لیاقت میخواد و نعمت بزرگی است که انسان سنگی از سر راه فرزندان این مردم و کشور بردارد. دانشمند فرزانه دکتر بلندی خالصانه، صادقانه و جسورانه وارد میدان عمل شدند و من سپاسگزارم که آقای دکتر بلندی با توجه به جایگاه علمی و فنی که دارد، این سمت را پذیرفتند. وی با تاکید بر اینکه باید انتقاداتی را که به آموزش عالی می‌شود، مورد توجه قرار داد و آن را به فرصت تبدیل کنیم، گفت: یکی از انتقاداتی که به آموزش عالی کشور می‌شود، این است که چرا درصد مهارت افزایی در این حوزه پایین است و دانش آموختگان ما کارآمد نیستند. در واقع این موارد از جمله انتقاداتی هست که باید آن را به جان بخریم و به فرصت تبدیل کنیم. چرا که یک انسان عاقل از انتقاد فرار نمی‌کند، بلکه از آن استفاده کرده و آن را به فرصت تبدیل می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه دانشگاه علمی کاربردی و فنی‌ و حرفه‌ای از جمله دانشگاه‌های مهارتی موفق کشور هستند، اظهار کرد: افرادی که در دانشگاه‌های مهارتی تحصیل می‌کنند، افرادی هستند که علم و تجربه خود را در زندگی مورد استفاده قرار می‌دهند، اما باید بپذیریم در شطرنج علمی کشور هر دانشگاهی نقش خود را بازی می‌کند و ما به همه بازیگران این شطرنج نیاز داریم. کار بعضی از دانشگاه‌ها فقط آموزش نظری است و باید در مرزهای علمی حرکت کنند ولی بخش قابل توجهی باید آموزش مهارتی باشد.

دکتر زلفی گل با تاکید بر اینکه توجه به آموزش‌های نظری و تئوری نیز همانند آموزش‌های مهارتی مهم هستند و باید مورد توجه قرار بگیرند، تاکید کرد: طبق قانون ۳۰ درصد آموزش‌های کشور باید مهارتی شوند. اگرچه ظرفیت عملی کردن این قانون وجود دارد، اما هنوز تحقق پیدا نکرده است، ما ظرفیت خالی داریم و ما باید بتوانیم صندلی‌های خالی که در کشور وجود دارد را با جذب دانشجویان مهارتی پر کنیم.

وی خاطرنشان کرد: باید رشته‌های دانشگاهی روزآمد شوند. اگر ما بتوانیم به خوبی در کشور نیازسنجی داشته باشیم و در پی آن نیازآفرینی کنیم، می‌توان مشکل صندلی‌های خالی در کشور را حل کرد. بنابراین دانشگاه علمی کاربردی باید ضمن حرکت در این مسیر توجه به آموزش‌های پودمانی را نیز جدی بگیرد. چرا که این دانشگاه وظیفه ترویج علم را دارد و نمی‌توان نسبت به آن بی تفاوت شد.

وی ادامه داد: متاسفانه ما در آئین‌نامه‌های ارتقاء و ترفیع اساتید بیشتر به فعالیت‌های علمی و پژوهشی آنها توجه می‌کنیم. در حالی‌که یک استاد باید این هنر را داشته باشد که علم خود را به زبان ساده‌تر در جامعه بیان کند تا باعث رونق و افزایش علم در جامعه شود.

وزیر علوم همچنین خاطرنشان کرد: خوشبختانه دانشگاه علمی کاربردی ما یکسری مزیت‌هایی نسبت به دانشگاه‌های دیگر کشور دارد. اول اینکه این دانشگاه در قالب‌های دانشگاهی نمی‌گنجد و هر زمان که احساس ایجاد رشته مقطع داشته باشد، آن را راه‌اندازی و دانشجو جذب می‌کند و امکان جذب اساتید با تجربه را نیز دارد و هر زمان هم که احساس نیاز کند، آن را منحل می‌کند.

دکتر زلفی گل همچنین بر ضرورت تشکیل تیم کارشناسی با حضور دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد تاکید کرد و گفت: دانشگاه علمی کاربردی می‌تواند با کمک این دانشجویان نیازسنجی‌های لازم در حوزه مهارتی و ملی را شناسایی و با تجربه گرفتن از شرایط کشورهای دیگر همراه با خلاقیت اقدام به راه‌اندازی دوره‌های پودمانی و مهارتی کند که این امر در کنار تبلیغات لازم می‌تواند به جذب دانشجو در حوزه مهارتی کمک کند.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات ما در آموزش عالی جزیره‌ای عمل کردن دانشگاه‌هاست، گفت: متاسفانه هنوز نپذیرفته‌ایم که در یک تیم به نام ایران عزیز هستیم و باید با یکدیگر هم‌افزایی داشته باشیم و از امکانات یکدیگر بهره‌مند شویم. آموزش پزشکی ما موفق عمل می‌کند چرا که یکپارچه عمل می‌کند، بیمارستان‌ها در اختیار دانشجویان برای طی دوره کارورزی است. سیستم کارورزی در اختیار خودشان است اما این امکان در دانشگاه‌های آموزش عالی نیست. بسیاری از صنایع همکاری‌های لازم برای کارآموزی دانشجویان دانشگاهی را نمی‌کنند، اجازه نمی دهند دانشجویان از امکانات آنها استفاده کنند. درحالی‌که این نگاه اشتباه است.

پیام های خوانندگان :


دیدگاه خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.بخش های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *